top of page

POWDERBROWS

Wat zijn powderbrows?
Powderbrows, die je misschien ook kent als ombré powderbrows, is een semipermanente make-uptechniek om vollere, mooier gekleurde wenkbrauwen te creëren. Door middel van een speciale techniek met hygiënische naaldmodules word pigment in de lederhuid gepigmenteerd. De wenkbrauwen worden symmetrisch en natuurlijk geplaatst worden waardoor je wakker wordt met de perfecte wenkbrauwen. De voorzijde van de wenkbrauwen worden lichter in geschaduwd en deze word richting de staart van de wenkbrauw donkerder in geschaduwd. Hierdoor krijg je een mooie overloop die er natuurlijk en zacht uitziet. Het effect van deze behandeling is dat de subtiele wijze van pigmenteren ervoor zorgt dat het lijkt alsof de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder is ingekleurd. Deze techniek heeft het grote voordeel dat het voor ieder huidtype geschikt is.


Het proces van een powderbrows behandeling gaat als volgt:
1. Consultatie. Een consultatie met de PMU-specialist is essentieel. Tijdens dit consult zal de specialist je gezichtskenmerken beoordelen, je persoonlijke
voorkeuren bespreken en de geschikte vorm en kleur voor je wenkbrauwen bepalen.


2. Kleurkeuze en vormbepaling. De kleur van het pigment wordt zorgvoldig gekozen om bij je natuurlijjke haarkleur en huidtint te passen. Om de vorm van de wenkbrauwen te bepalen, word de natuurlijke vorm aangehouden. Hierbij rekening te houden met haargroei en de structuur van het bot. Aanpassingen worden gedaan als er blijk is van a-symmetrie of onjuiste verhoudingen. Het doel hierbij is om de wenkbrauwen passend bij het gezicht van de klant te maken, zodat deze de natuurlijke schoonheid nog meer benadrukt.

3. Procedure. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur en naaldmodules. Het pigment wordt in de bovenste lagen van de huid ingebracht. De powderbrow techniek brengen wij in laagjes pigment, wat zorg voor een poeder achtig effect. Door deze prachtige techniek kunnen wij inspelen op eventuele ‘kale plekjes’ in de wenkbrauw en deze mooi opvullen. Na 6-8 weken vindt de nabehandeling plaats. Tijdens de nabehandeling wordt gekeken naar eventuele lichtere plekjes en word er besproken wat de verdere wensen zijn. Soms wil men de wenkbrauwen nog intenser, of leggen wij enkel accent op bepaalde delen in de wenkbrauw. Dit alles wordt in samenspraak met de klant besproken.


4. Nazorg. Na de behandeling is het belangrijk om de instructies van de PMU-specialist op te volgen. Dit zorgt ervoor dat het best behaalde resultaat behaald kan worden. Deze nazorg ontvangt u via de mail.


5. Herstelperiode. Direct na de behandeling is de huid licht rood en kan er wat zwelling aanwezig zijn. Dit is normaal. Na enkele dagen worden de wenkbrauwen donkerder en beginnen zij met vervellen. Ook dit is normaal. Belangrijk dat u niet aan de velletjes gaat krabben. Deze vallen er vanzelf af. Na 7 dagen mogen de wenkbrauwen weer watercontact hebben en dan zult u zien dan ze velletjes snel verdwijnen. Na het vervellen lijken de wenkbrauwen light, dit komt doordat er een vliesje in de huid zit welke maximaal 6 weken de tijd heeft om te verdwijnen. De kleur komt dus iedere week meer naar de oppervlakte. Hierna is het tijd voor uw nabehandeling.


Wanneer kies je voor powderbrows? 

  • Geen of weinig tijd om make-up aan te brengen

  • Geen of weinig wenkbrauwen

  • Moeite om wenkbrauwen te tekenen door slecht zicht

  • Jezelf mooier voelen

  • Meer zelfvertrouwen

  • Meer expressie in je gezicht

  • Litteken in je wenkbrauw dat je wil camoufleren

E985D93E-2C79-4A1B-820B-05B8B478FDEA_edited.jpg
IMG_1524.jpg
3118789D-696E-4E3B-9D56-730CB791CEC7_edited.jpg

Kosten powderbrows €395,- inclusief 1 nabehandeling na 6-8 weken.

bottom of page